Praktijk voor osteopathie Jantzen nieuwe website: www.osteojantzen.nl

Met geluk is het net als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is.Behandeling:

Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van uw klachten, om de oorzaak te kunnen vinden onderzoek ik uw hele lichaam. Dit onderzoek bestaat uit een vraaggesprek, volledig lichamelijk onderzoek, uitleg over de bevindingen en het maken van een behandelplan. Daarna volgt de behandeling, mijn handen zijn mijn instrumenten en mijn werkwijze is holistisch. De oorzaak van uw klachten kan ook een psychisch component bevatten, ook het psychische component kan in mijn behandeling meegenomen worden. 

De eerste afspraak:

Als je voor het eerst komt voor een behandeling of een nieuwe klacht dan begin ik met een vraaggesprek. Uw ziekte-geschiedenis, huidige klachten, leefgewoonten en eventuele therapieën worden uitgebreid besproken. Na dit vraaggesprek vindt het onderzoek plaats. Tijdens dit onderzoek worden je organen, wervelkolom, gewrichten, bloed-en lymfevaten, spieren, banden en zenuwen onderzocht op hun bewegelijkheid, functie en kracht.  


Baby's en kinderen: 

 

Bij baby's en kinderen wordt ook het verloop van de zwangerschap en de bevalling zelf besproken. Er is in de praktijk een speelhoek ingericht, zodat je als ouder rustig je verhaal kan doen. Soms is het ook lastig voor het kind zelf als de bespreking voornamelijk gaat over wat er niet goed gaat, dit kan een negatieve bijdrage geven aan uw kind, en mogelijk zijn zelfvertrouwen schaadde. Daarom is het soms handig om de klachten of dingen die niet besproken mogen worden met uw kind erbij, naar mij toe te mailen of telefonisch te bespreken. Op die wijze verloopt het eerste vraaggesprek in mijn praktijk net even anders en ervaart u kind(je) een ontspannenere sfeer. 

Bij baby's en kinderen is het eerste contact erg belangrijk, tijdens het onderzoek mag uw kindje geen negatieve stress ervaren. Het onderzoek wordt gedaan met zachte handgrepen. Bij de vervolg-behandeling weet uw kind wat het te wachten staat en zal het mij meer ruimte geven om mijn behandeling te doen.