Praktijk voor osteopathie Jantzen nieuwe website: www.osteojantzen.nl

Met geluk is het net als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is.Infotheek


Wat is osteopathie?

Osteopathie is een behandelmethode die zich richt op alle weefsels van uw lichaam. Het lichaam wordt als geheel onderzocht en gevonden letsels worden in verband gebracht met uw klachten. Een osteopaat bezit veel kennis over de verbanden tussen de weefsels. De osteopaat gaat ervan uit dat, daar waar het weefsel zijn bewegelijkheid verliest, klachten kunnen ontstaan. De verminderde bewegelijkheid van uw weefsels wordt in de behandeling hersteld, zodat het zelf genezend vermogen gestimuleerd wordt. 

Een verloren bewegelijkheid is niet alleen terug te vinden in de spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, organen etc, maar ook in de relaties ten opzichte van elkaar. Alle weefsels bewegen naast en met elkaar.


Een duidelijk voorbeeld is de zwangerschap:


Veel vrouwen ervaren bandenpijn in hun zwangerschap, andere klachten zijn bekkeninstabiliteit of zwangerschapsischias. Ook de bekkenbodem kan inscheuren tijdens de bevalling. Tijdens de zwangerschap wordt de baarmoeder negen keer zo groot, alle bekken en buikorganen moeten plaatsmaken voor de groeiende baarmoeder. Als de andere organen geen plaats maken, dan ontstaat er compressie of rek. Compressie en rek op de organen betekent functieverlies. Rek op de banden waarmee de bot-stukken van de bekken verbonden is geeft bandenpijn. Druk op de grote zenuw geeft ischias-pijn. Druk op de maag geeft oprispingen, druk op de lymfevaten geeft stuwing en druk op de sluitspier van de blaas kan urineverlies geven.


Een osteopatische behandeling kan de ligging van de ongeboren baby veranderen en gerekt of gecomprimeerde organen hun bewegelijkheid teruggeven waardoor de compressie of rek verdwijnt en de klachten zullen verdwijnen. 


Psychosomatische relatie:

 

Onze geest is wederzijds verboden met het lichaam. Lichamelijke klachten hebben vaak een psychische achtergrond. Er is geen mens die trauma-vrij door het leven gaat. Mijn belangstelling ligt in de samenwerking tussen geest en lichaam. Trauma's slaan zich op in uw weefsels. Een trauma slaat in op je fysieke en psychische functioneren. Als het letsel een psychische zijde heeft dan dient de behandeling zich daarop aan te passen. Ik maak gebruik van technieken de uw trauma (s) kunnen verminderen. Onopgeloste trauma's worden telkens geactiveerd bij soort gelijke gebeurtenissen. Als je het trauma wegneemt, zal het lichaam bij soortgelijke gebeurtenissen niet meer gestresseerd reageren. 


De geschiedenis van osteopathie:

De osteopathie komt oorspronkelijk uit noord Amerika waar het in 1874 ontwikkeld is door de Amerikaanse arts Andrew Taylor Still. Nu al bijna 150 jaar geleden zag hij in dat de onderliggende samenhand tussen verschillende lichaamssystemen een belangrijk aspect is hij het onderzoeken en het behandelen van patienten.

Toegepaste kinesiologie is een therapeutische manier van werken waarbij gebruik gemaakt wordt van spiertesten om uit te zoeken, waar, waarom en wanneer de balans weer hersteld kan worden. Met toegepaste kinesiologie is het mogelijk om achter de dieper gelegen oorzaak te komen en geeft meerdere invalshoeken (de verstoring kan mechanisch, chemisch, energetisch, emotioneel of electromagnetisch zijn). 


 

Nieuws

Er zijn momenteel geen berichten.